5 dingen om te doen

De Nederlandse kuststreek is perfect voor…

… elk type vakantie! Of je nu graag actief bezig bent in je vrije tijd of liever gewoon op het strand ligt en tot rust komt, een goede tijd hebt met eten en drinken of de culturele hoogtepunten beleeft – Nederland is zo divers dat alle vakantiegangers op hun kosten komen . Vooral de Nederlandse kuststreken Zeeland, Noord- en Zuid-Holland en Friesland zijn populair voor een verblijf, want in combinatie met de frisse zeebries en de nabijheid van het water zijn de meeste activiteiten dubbel zo leuk.

1. natuur- en dierenliefhebbers

Vind je het leuk om de flora en fauna van een regio te ontdekken? Dan is een wadwandeling in de noordelijke provincie Friesland een aanrader. Het unieke natuurspektakel, dat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, ervaar je het beste als je er middenin zit in plaats van er alleen maar te zijn.

2. rustzoekers

Wil je een weekendje ontspannen, het dagelijkse leven vergeten en je ziel echt laten bungelen? Ga dan naar Holland aan zee! De zilte zeelucht is op zich al goed, het uitzicht op zee is rustgevend en de talrijke wellnessaanbiedingen ronden de kleine vakantie af. Een echte oase van rust vind je bij Scharendijke, genesteld in de duinen van Zeeland.

3. gepassioneerde watersporters

Open zee of binnenmeer, kanaal of rivier – wateren zijn alomtegenwoordig in Nederland. Terwijl duikers, windsurfers en kitesurfers ravotten in Scharendijke, Renesse , Domburg en Brouwershaven , vooral aan de kust van de provincie Zeeland.

4. fijnproevers en fijnproevers

Lekker eten en mooie wijnen van uw reis een geslaagde vakantie maken? Ga dan op culinaire ontdekkingstocht. Frikandel, Bitterballen en Co zijn lang niet het enige wat Nederland op culinair gebied te bieden heeft. Van september tot april worden in de provincie Zeeland bijvoorbeeld heerlijke oesters en lekkere mosselen geserveerd. Van eind maart tot half juli is het nog exquise, omdat dit de periode is waarin het kreeftenseizoen is. Een andere specialiteit is de eerste haring van het nieuwe seizoen, de Hollandse Nieuwe, die u vanaf ongeveer juni kunt proeven bij de viskraampjes langs de hele Nederlandse kust of op een van de vele haringfestivals.

5. zonaanbidders en strandliefhebbers

Als u tijdens uw vakantie wilt zwemmen en genieten van de zon, kunt u Nederland het beste bezoeken in de zomermaanden van juni tot september. Langs de kust, die meer dan 450 kilometer lang is, zijn talloze badplaatsen en stukken strand. De beste adressen voor zwemmers en waterratten in Zeeland zijn Scharendijke, Domburg en Renesse met hun lange fijne zandstranden.

Fijn zand zover het oog reikt: Op het brede strand van Scharendijke is plaats voor iedereen

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven